Het succes van de Victorinox Limited Edition serie

Het succes van de Victorinox Limited Edition serie

Zo’n zes jaar geleden waren ze bij Victorinox op zoek naar iets nieuws. Iets leuks voor de verzamelaars, maar ook toegankelijk voor de minder frequente zakmesgebruiker. Het rode Zwitserse zakmes van Victorinox was alom bekend, maar de unieke metalen Alox-beschaling nog niet bij het grote publiek. Hoewel bij de verzamelaars al jaren een stijgende populariteit van de Alox modellen was te zien!

Daar moeten we iets mee doen, dachten ze. En zo kwam de Alox Limited Edition serie tot leven: drie verschillende zakmessen met een Alox-beschaling in een bijzondere kleur. Het jaartal op de achterzijde en een certificaat in een mooie geschenkverpakking maken het helemaal af. De kleur van de 1ste Alox Limited Edition serie in 2015 was donkerblauw, een mooi contrast met het bekende rood. De Classic, Cadet en Pioneer met blauwe Alox-beschaling waren als serie erg succesvol en maakten Alox ook bekend bij het grote publiek. Dus het was te verwachtten dat Victorinox dit succes een vervolg zou geven.

Na dieppaars in 2016, olijfgroen in 2017 en bessenrood in 2018 bracht Victorinox vorig jaar een gedurfde kleur voor het 5-jarige jubileum: champagne goud. Niet direct een kleur die je zou verwachten voor de doorgaans stoere mannelijke zakmesgebruiker. Maar de verzamelaars en zakmesliefhebbers vonden het prachtig en kochten trouw, net als ieder jaar, de volledige serie.

Na vijf jaar blijkt wel dat de Alox Limited Edition serie nooit uit de mode raakt. Door het gebruik van innoverende materialen voor een uitzonderlijke hoge duurzaamheid, kan je met dit trio zaken doen. Gemaakt uit vakkundig bewerkt aluminium, omhult met een corrosiebestendige deklaag. De schalen zijn hierdoor niet alleen extreem slijtvast, maar blijven ook jaren mooi in je kit. En dan worden de functionele tools nog niet eens genoemd…

De Classic, Cadet en Pioneer zijn voor het voorjaar van 2020 uitgedost in een opvallende aqua blauwe tint, waarmee ze er onmiskenbaar uitblinken. Op de achterzijde staat het jaartal 2020 gegraveerd. En ze zijn vanaf nu verkrijgbaar bij verschillende Victorinox verkooppunten in Nederland.

 

Victorinox Alox Limited Editions