PERSBERICHT: Pierre Wind en de kinderen gingen los in de keuken

PERSBERICHT: Pierre Wind en de kinderen gingen los in de keuken

Persbericht

“Hij kookt nu al beter dan zijn moeder”

Oisterwijk – Met de introductie van de Junior set draagt het merk Homey’s bij aan het aanleren van goede eetgewoontes. Door kinderen te betrekken bij het koken en ze dit met veilige tools aan te leren, krijgen ze meer waardering voor voeding en meer plezier in koken.

Het is nooit te vroeg voor kinderen om in de keuken te staan. Hoe eerder, des te beter! Zo leren ze het koken waarderen en maken ze kennis met (het bereiden van) gezond eten. “Dat vind ik niet lekker”, hoor je niet gauw als ze het zelf hebben gemaakt! Maar hoe zorg je ervoor dat ze veilig omgaan met een scherp mes?

Homey's komt met een veilige oplossing. Met de nieuwe Junior set werken kinderen op een veilige manier met echte tools. De set bestaat uit een écht koksmes voor de junior chef, een handschoen om veilig mee te werken en een compact snijplankje. Zowel het messenheft als het snijplankje zijn gemaakt van bamboe en de verpakking is ook nog eens gemaakt van gerecycled materiaal! Op deze manier leren kinderen bewust omgaan met koken én dragen zij nu al hun steentje bij aan de wereld waar ze later in gaan leven. 

Wat maakt de Junior set zo kidsproof? Het mes is kleiner dan een gewoon koksmes, wat het een stuk handzamer maakt voor kinderen. Het mes is scherp, maar is met een dusdanige scherpte geslepen, dat het veiliger is dan een gewoon mes. Ook heeft het een afgeronde punt in plaats van een spitse punt. Zo doet het mes wat het moet doen, namelijk snijden (en niet in de vingers!). Het veiligheidshandschoentje is ervoor om te zorgen dat de kinderen zich dan ook niet in de vingers kunnen snijden. Het is gemaakt van HPPE, wat ervoor zorgt dat je jezelf niet in de hand kunt snijden, mits je het gebruikt voor normaal te koken en snijden.

Kinderen kunnen nu op een veilige manier meehelpen in de keuken en zich ontwikkelen tot een echte chef.

De Homey’s Junior set is onder andere verkrijgbaar bij Kookwinkel DOK Den Haag, Duikelman Amsterdam, Bol.com, Fonq en Sharp As A Knife.

Pierre Wind introduceert kookset voor kinderen Kinderen met Homey's Junior kookset

 

Noot voor redactie, niet voor publicatie:

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Samantha Herbst

[email protected] – +31 (0)13 523 83 66