Homeij 50 jaar en we worden Bosschenaar!

Homeij 50 jaar en we worden Bosschenaar!

Het is januari 2020, de eerste maand van een prachtig jaar; een rond jaar en tegelijkertijd een schrikkeljaar. Niet alleen het jaargetal is mooi, het is ook nog eens een speciaal jaar voor ons.

In 1970, ergens in een garage, zetten Henk Hovius en Anneke Meijer hun bedrijfje op: Homeij. Deze kleine onderneming is uitgegroeid tot een vertrouwde groothandel met zijn specialisme in messen en ijzerwaren. Met grote merken als Victorinox, Leatherman, Silva, OpinelDiamant Sabatier, CRKT en natuurlijk ons eigen merk Homey’s.

Homeij 50 jaar - oude foto's

Binnen de afgelopen 50 jaar is er veel veranderd. Zo is in 2016 het familiebedrijf overgenomen door de twee maten Jeroen en Jarno. Ook zijn er, zoals jullie al zagen op onze socials, veel collega’s nieuwe wegen ingeslagen, maar zijn er ook veel nieuwe mensen ons team komen versterken. Maar, er zijn ook vele dingen hetzelfde gebleven. Zo werken er nog steeds mensen die bij de startblokken van Homeij aanwezig waren. Even een applaus aan Jeanne, Henk, Anita en Peter; onze lopende encyclopedieën waar de ‘frisse winden’ van Homeij veel van leren.

Ook iets wat een lange tijd hetzelfde is gebleven, is ons pand in Oisterwijk aan de Nijverheidsweg. Dat oude, vertrouwde gebouw met het ronde trappenhuis in het midden. Ons uitzicht van de afgelopen 50 jaar gaat dé verandering worden van dit jaar. We pakken heel ons hebben en houwen in, rollen onze bureaustoelen een stukje verderop en gaan voortaan handelen met onze mates vanuit het dolle Den Bosch!

Om dit alles te vieren, het 50 jarig bestaan van Homeij én de verhuizing naar Den Bosch, hebben we een feestweek ingepland. Je leest het goed, één hele week. Want een dagje feest is niet genoeg. Zet dus een groot kruis in jullie agenda voor de week van Bourgondisch ’s-Hertogenbosch (14 -18 september), want bij een goed feestje horen je maten erbij te zijn. Volg onze socials om op de hoogte te blijven van deze grootse plannen. Ook komen er nog leuke verhalen en foto’s voorbij uit de oude (verhuis)doos. Want wat zijn we trots om nog steeds te mogen doen waar wij goed in zijn! Op naar nog 50 jaar scherp zijn, proost!

Oude Polaroids Homeij